Hestra Aluminiumpersienn

Pålitlig och flexibel persienn. Hestra Aluminium finns med 16, 25, 35 eller 50 mm breda lameller för frihängande montering eller mellanglasinstallation. Välj bland många färger för att matcha dina möbler och övrig inredning. Tack vare en framgångsrik kombination av snygg design och pålitlig konstruktion är det en mycket populär persienn. Vid frihängande installation levereras Hestra Aluminium med ett fallsäkrat linlås för enkel manövrering och god säkerhet. För att ytterligare öka säkerheten finns en delbar linknopp tillgänglig. Detta betyder att om något fastnar mellan linorna så kommer linknoppen att delas i två delar, en viktig detalj för barn och husdjur.

Manövrering

Upp- och nedhissning sker med hjälp av högkvalitativa linor. Persiennen frigörs genom att man för linorna mot centrum på persiennen, sträcker dem och därefter försiktigt släpper efter. För att låsa persiennen i önskat läge återförs linorna till en vertikal position. Vid mellanglasinstallation används en linknapp för att låsa persiennen. Skevning av lamellerna görs med en vridstång kopplad till en snäckväxel. Vid mellanglasinstallation skevas lamellerna med en vridstång monterad på en böjlig wire för genomgång av fönsterbågen.

Lameller

Lamellerna är tillverkade av speciallegerat aluminium och är brännlackerade för bästa färgbeständighet under hela persiennens livstid.

Komponenter

Det finns en mängd olika komponenter beroende på vilket utförande du önskar. Alla komponenter är tillverkade av noga utvalda plast- och stålmaterial för att ge dig en pålitlig persienn under många år.

Montering

Persiennen monteras enkelt på fönsterkarmen, i en nisch eller mellan ett par kopplade fönsterbågar. Upphängningsbeslagen gör
det enkelt att sätta upp eller ta ner persiennen utan några verktyg.

Dimensioner

Max bredd: 3000 mm.
Max höjd: 3000 mm.
Max area: 8 m2.

Måttbeställda persienner från Värnamo Persiennfabrik
keyboard_arrow_up